Review of Skinfoodโ€™s Pineapple Peeling Gel

๐Ÿ๐Ÿโฃ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ


Can you tell from the products that I review, that I love exfoliators? Hmm ๐Ÿค” maybe we know why I over exfoliate. ๐Ÿ˜‚ I especially love gommage-type exfoliators? I need to do a picture of all my gommage-type exfoliatorsโ€ฆ one of these days! So, what is gommage? I will summarize here I case you missed my post discussing gommage. The term gommage is a French term meaning literally โ€œto eraseโ€. For those of you new to peeling gels/gommage you apply a small amount of product, rub into your face & slowly, & the product produces small balls. Gommage products exfoliate by clinging to outermost dead skin cells, rolling them away in little balls.โฃ
โฃ
Anyway, my skin is freaking out at the moment & peeling like a snake ๐Ÿ from increasing my dose of Tretinoin. Iโ€™m trying not to look like a zombie ๐ŸงŸโ€โ™€๏ธ at work, so every third morning, Iโ€™m using a gentle exfoliator to remove the flakes. On the menu this morning, is this lovely, gentle gommage exfoliator from a company that produces consistently good quality products, Skinfood. โฃ

๐Ÿ๐๐ซ๐จ๐๐ฎ๐œ๐ญ ๐ˆ๐ง๐Ÿ๐จ๐ซ๐ฆ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง โ„น๏ธ-Pineapple contains enzymes that soften skin & reduce inflammation. This product contains vitamins A & C which prevent signs of aging. Vitamin B & C-rich Pineapple Extracts exfoliate & smooth the skin. This deep-peeling gel is made with natural Cellulose & AHAs from Apple Extracts ๐ŸŽ to exfoliate the skin & purify the pores. It contains Pineapple, Aloe, & Portulaca Oleracea Extracts which possess remarkable soothing effects. It exfoliates & soothes the skin, leaving the skin clear & transparent. This product boosts skin turnover.โฃ

๐Ÿ๐‡๐จ๐ฐ ๐ญ๐จ ๐”๐ฌ๐ž-Apply an ample amount to cleansed & dried face (make sure skin & hands are completely dry). Massage into skin gently until clumps of impurities start forming. Rinse off with lukewarm water.โฃ

๐Ÿ๐ˆ๐ง๐ ๐ซ๐ž๐๐ข๐ž๐ง๐ญ๐ฌ-Water, Cellulose, Butylene Glycol, Alcohol Denat., Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Panthenol, Carbomer, Triethanolamine, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ppg-26-Buteth-26, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Allantoin, Portulaca Oleracea Extract, Disodium Edta, Glycerin, Sodium Lactate, Glycolic Acid, Sucrose, Urea, Sodium Citrate, Malic Acid, Tartaric Acid, Fragrance, Methylparaben, Propylparaben, & Fd&C Yellow No.5(Ci 19140). โฃ

๐Ÿ๐Œ๐ฒ ๐“๐ก๐จ๐ฎ๐ ๐ก๐ญ๐ฌ ๐Ÿ’ญ- This peeling gel mask comes in a tube which is a greenish-yellow color with a gold screw off lid. It is travel-friendly, easy to store & leak-proof. The gel itself is a pale, translucent greenish-yellow with a very faint pineapple or citrusy fragrance. The fragrance is definitely not overpowering or bothersome. The best way to use this gel is to apply it right after cleansing skin, before toner, essence & ampoule. I apply a thin coat of this gel evenly on my face & then gently massage the face in a circular motion. I massage until the gel dries & small โ€œpillsโ€ or balls form. I find that this gel is a gentler way to clear pores & remove dead skin than an abrasive exfoliating mask containing sugar granules which can leave my skin raw & irritated. Especially when my skin is raw & irritated from prescriptions & actives. This gel is easy to wash off & does not leave any residue. After using this gel, my skin feels smoother, softer, refreshed & ready for the next steps of my skincare routine. This gel does not over dry my skin, irritate my skin or make it feel tight & uncomfortable. It is an exfoliating agent without being excessively harsh on the skin. You only need a tiny amount of this gel so the 100 ml bottle will last forever. In my opinion this gel & the other gommage-type exfoliators I have in my arsenal are a great choice for those who have sensitive skin & canโ€™t exfoliate with products that contain sugars, salts, or rough grainy bits & pieces. Because of the enzymes & the fact that this product does contain an unknown amount of alcohol, I definitely recommend doing a patch test to make sure you arenโ€™t sensitive to this product. I have ultra sensitive skin & have not had a problem using this product. You can find this product on Amazon for $12. It is also available at YesStyle.com for $10.32. Use my code, WENDYALLIE75, at checkout for an additional 10% off of your total purchase price. โฃ
โฃ

#skinfood #skinfoodpineapplepeelinggel #gommage #skincareproduct #asianbeauty #productreview #skincareproducts #skincareproductreview #beautyblog #beautyblogger #koreanskincare #kbeauty #koreanbeauty #abcommunitylove

#kbeautyaddict #kbeautyblogger #kbeautylover #kbeautyjunkie #abcommunity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: